From the blog

Σεμινάριο στο Ηράκλειο, 21/11, για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: “Η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στην εκπαιδευτική διαδικασία με Arduino”

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ), και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Ν.Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα “Εισαγωγή στη χρήση Arduino – Η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στην εκπαιδευτική διαδικασία”. eπιμορφωτικό-σεμινάριο-στο-ηράκλειο-για-εκπαιδευτικούς-πρωτοβάθμιας-εκπαίδευσης:-“εισαγωγή-στη-χρήση-arduino—η-εισαγωγή-της-εκπαιδευτικής-ρομποτικής-και-του-stem-στην-εκπαιδευτική-διαδικασία”

Στόχος της επιμόρφωσης είναι η προώθηση νέων, ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση και η ενίσχυση της πρωτοβουλίας για εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Σε ένα πρόγραμμα STEM (Science Technology Engineering Mathematics) οι
μαθητές καλούνται ομαδοσυνεργατικά να λύσουν ένα πρόβλημα με τη συνδυασμένη χρήση των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών, της Μηχανικής και της Τεχνολογίας.


Απευθύνεται σε όσους δεν έχουν πρότερη εμπειρία σε ανάλογες εφαρμογές
ώστε να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις για να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές. Επιλέχθηκε το Arduino διότι αποτελεί μια πλατφόρμα “ανοιχτής” τεχνολογίας, σχετικά προσιτή στα σχολεία λόγω του χαμηλού κόστους απόκτησης.
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν τόσο το Arduino και τη χρήση των εξαρτημάτων του, όσο και διάφορες εφαρμογές προγραμματισμού του σε οπτικό περιβάλλον, τύπου scratch. Μέσα από μικρά σενάρια, οι εκπαιδευόμενοι θα χρησιμοποιήσουν ορισμένα, βασικά εξαρτήματα του Arduino με στόχο την κατασκευή λειτουργικών αυτοματισμών.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 20 άτομα και θα τηρηθεί
σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με το χρόνο εγγραφής.
Δηλώσεις συμμετοχής στα παρακάτω τηλέφωνα έως και την Τρίτη 19
Νοεμβρίου:Γιώργος Μακράκης, τηλ. 6932 708 450 και Βαγγέλης Παπουτσάκης, τηλ. 6976 948 091 .


Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ
(απέναντι από το ραδιοφωνικό σταθμό) της Σχολής Μηχανικών του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ στις:

  • 21/11 & 28/11,17:00-20:00
  • 22/11 & 29/11, 16:00-19:00.


Το πρόγραμμα της επιμόρφωσης έχει ως εξής:
1η ημέρα:
Τι είναι το Arduino & πώς λειτουργεί. Εξαρτήματα-προσθήκες.
Προγραμματιστικά περιβάλλοντα. Εξάσκηση απόστασης)

2η ημέρα:
Εξάσκηση με χρήση αισθητήρων (φωτός, θερμοκρασίας,
3η ημέρα: Έλεγχος κινητήρων και ρελέ
4η ημέρα: Προγραμματισμός οχήματος (κίνηση, αποφυγή εμποδίων)

Δείτε την πρόσκληση εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *