From the blog

Απολογισμός της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον διαγωνισμό στη Σύρο την Τετάρτη 10 Οκτώβρη

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα στην Σύρο το απόγευμα της Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλους της ΕΕΛ/ΛΑΚ και συνδιοργανωτή του διαγωνισμού.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από την Α’θμια, Β’θμια και Γ’θμια εκπαίδευση.

Παρουσιάσεις έγιναν από τον Σπύρο Βοσινάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος ΜΣΠΣ με αντικείμενο την «Εικονική Πραγματικότητα» και ακολούθησαν οι Ηλία Ξυδιά (Εκπαιδευτική Ρομποτική: «η παιδεία παίζει»), Μαρία Ιωσηφίδου (Thymio το Ρομποτάκι: Προγραμματισμός και Ρομποτική στο Δημοτικό), Μόδεστο Σταυράκη (Physical Computing στην Eκπαίδευση) και Μανώλη Αργυρό (Δημιουργώ με Scratch και Arduino).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε ο ρόλος του Εργαστηρίου Ανοιχτών Τεχνολογιών και Καινοτομίας, που θα δημιουργηθεί στη Σύρο, σε συνεργασία με τον Δήμο και θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης.

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Κυκλάδων, Νίκος Τζιμόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την προσπάθεια της ΕΕΛΛΑΚ να οργανώσει και να αναπτύξει σε συνεργασία με Περιφέρειες, Δήμους και τα μέλη του Οργανισμού έναν πρότυπο διαθεματικό χώρο, το Open Lab στη Σύρο.

Ακόμα δημοσιεύτηκε σε άρθρο της τοπικής εφημερίδας με τίτλο “Πειραματισμός και δημιουργικότητα

“Αλλά το ενδιαφέρον ήταν ότι στο τέλος έγινε πολύ καλή συζήτηση για το θέμα και ιδιαίτερα έγινε συζήτηση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς Α’θμιας, Β’θμιας με Γ’θμιας που δεν είχε ξαναγίνει παρότι είμαστε στην ίδια πόλη. Και δόθηκαν υποσχέσεις για συνεργασία στο άμεσο μέλλον στο πλαίσιο του διαγωνισμού και όχι μόνο.” μας ενημέρωσε ο κ. Νίκος Τζιμόπουλος υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Κυκλάδων και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής Ανοικτών Τεχνολογιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *